A hónap gyerekkönyve

Sophie Collins: Infografika - Kahlo
Infografika - Kahlo
Sophie Collins

A legnagyobbak élete infografikákban Az Infografika sorozat teljesen új megközelítéssel mutatj...

A hónap gyerekkönyve
Bánfi Csilla
ajánlásával

„Egy könyv, amelyik sikeresen meg tudja szólítani az Alfa generációt. Ha azt mondjuk, hogy "élete és munkássága", akkor a gyerekek jellemző reakciója: "-Ó, ne már!" De amikor kiejtjük a szánkon: "infografika", már fel is kapják a fejüket. Frida Kahlo tragikus életét, munkásságát, művészetét, kreativitását ismerhetjük meg infografikákon ábrázolva. Közelivé, érdekessé hozza az életrajzi adatokat, gyorsan áttekinthetően informál, értelmezhető adatokat ad, történéseket megértet. Mindezt a festőművészre jellemző színvilággal.”

Ebben a hónapban ajánljuk még

könyv

Gyermeki örömmel vettem, hogy a Kalapos macska visszatér. A Kolibri Klasszikusok sorában ez a 7. Dr. Seuss kötet. Tudjuk, hogy ahol megjelenik, ott mindig történik valami, de ott van a humor, a nevetés is. Most a Kalapos macska koszfoltja okozta galibát a kalapja alól előbújó aprócska macskák oldják meg. Szám szerint 26-an, mint az angol abc betűi, merthogy a betűk a nevük. Hogyan lesz rend a kalamajka után? VUUM! Mindez olyan zseniális, mozgalmas rajzokkal, hogy elgondolkodunk, hogy vajon benne van-e még a könyvben vagy már továbbállt, újabb zűrökbe keveredve? Lehet felolvasni, lehet együtt olvasni, de a szokásosan remek fordítás az önálló olvasást is élvezetessé teszi. Kísérhetjük mozgással az olvasást, olvashatjuk hangsúlyosan ritmizálva, de alkalmas csak a rajzokról való mesélésre is.

könyv

50 éves a Kaláka együttes. A kötetet kezembe véve azon gondolkodtam: Hányan vagyunk vajon, akik énekelve kezdjük A cinege cipője című verset? Fél évszázad, sok-sok megzenésített vers, generációk: - nagyszülők, szülők, gyerekek életének kísérője. Volt egy fakatona - Kányádi Sándor verse a címadója annak a jubileumi zenéskönyvnek, aminek a tartalma 26 vers, az eddigi kilenc gyermeklemezről válogatás. A hozzátartozó CD tartalmazza a dalokat. Mórától- Lackfiig, kicsiknek, nagyoknak. Együtt verselve, énekelve, az újat tanulva, a régit ismételgetve. Olvashatunk a kötetben az együttesről mesés történeteket, játszhatunk humoros kvízt. Mindez kerek-egésszé válik a HUBBY-díjas Herbszt László illusztrációival. Egyéni és utánozhatatlan. Remek közös program lehet az együtt verselés, éneklés.

könyv

A beszédes című könyv, utal a tartalmára. 50 kaland vár a tulajdonosára. De a könyv a tulajdonosé, beletekinteni tilos. Van törvénye, 14 szabálya. A kalandok hozzávalói után, 50 teljesítendő feladat van. Nemcsak a teljesítést kell rögzíteni a könyvben, hanem pontozni a kaland értékét. Mire fogsz emlékezni rész, a megtett próbák egy-egy pillanatát rögzíti. Minden kaland könyvajánlóval zárul. Aminek olvasása, további szabadidős tevékenység lehet. Természetesen megoldható, veszélytelen feladatok ezek. Segít egy kicsit kilépni a megszokottból. Bátorság, kitartás kell hozzá és természetesen barátok. Nyári szünetben programnak, tudatos digitális szülők általi ajándéknak nagyszerű.

könyv

Ez a nagyméretű encikopédia igazán jó és hasznos kézikönyv az általános iskolás korosztálynak. A tudomány és technológia 15 témakörét dolgozza fel, többek között olvashatunk a közlekedésről, az energiaról, a kommunikációról, anyagokról, eszközökről, gépekről. A témakörök különböző színnel vannak jelölve a lapok tetején. Annyi ismeretet, információt közöl, amennyi a célközönségnek megfelel, sok képet alkalmaz a szemléltetéshez. Eltérő betűtípusok, színkiemelések segítik az információ minél könnyebb megtalálását, az enciklopédia használatát. A kötet végén névmutató is található. Önálló tanuláshoz, beszámolók készítéséhez nagyon jó segítség.

könyv

Igazi csajos könyv. A színes borító a mesés keletet idézi, figyelemfelkeltő. A történetben minden van, ami miatt érdekes lehet az olvasóknak. Önálló utazás a család nélkül, hosszú vonatút, átszelve Európát. Párizstól Isztambulig, Budapestet is érintve rengeteg látnivaló, érdekes emberek. Eltűnt gyémánt, nyomozás.

könyv

Óriási érdeklődéssel vettem a kezembe ezt a könyvet. Nem titkolom kétkedés is volt bennem, Csontváry és képregény? Elolvastam, többször lapozgattam.Szenzációs. Újszerű, nagyszerű. A 100 éve meghalt festő önéletírása alapján képregény. Nem a megszokott szövegbuborékok, hanem kevés szöveg viszont mozgalmas, rajzfilmszerű képek. Élénk, hangulatokat visszaadó színek. Nem a lexikális életrajzi és , művek keletkezésének adatai, hanem a festő mitikus életútjának gyönyörű, rajzos ábrázolása. Megérinti a könyvet olvasó lelkét. Milyen jó lenne, ha művészettörténetet tanulók órán találkoznának a kötettel!

Segítünk eligazodni

A könyvajánló programról

A Szívünk rajta szakmai csapat és az "UNICEF Gyerekbarát Települések" olvasói a beérkezett ajánlásokat havonta elbírálják, és kiválasztják a három kategóriában (mesél, segít, fejleszt) a 4-12 éves gyerekeknek szóló legjobb könyveket, a "rád talál" kategóriában pedig a kamaszoknak szóló kiadványok kaphatják meg a Szívünk rajta matricát.

Mesél

Tovább
könyv
15%
15.41 € 13.10 €
könyv
15%
7.55 € 6.42 €
könyv
15%
13.87 € 11.79 €
könyv
15%
10.76 € 9.15 €
könyv
15%
7.70 € 6.54 €
könyv
30%
36.99 € 25.89 €

Segít

Tovább
könyv
15%
8.29 € 7.05 €
könyv
15%
9.22 € 7.84 €
könyv
15%
10.79 € 9.17 €
könyv
15%
7.67 € 6.52 €
könyv
30%
10.17 € 7.12 €
könyv
15%
8.01 € 6.81 €

Fejleszt

Tovább
könyv
15%
15.41 € 13.10 €
könyv
50%
21.55 € 10.78 €
könyv
30%
14.48 € 10.14 €
könyv
15%
15.38 € 13.07 €
könyv
15%
10.76 € 9.15 €

Rád talál

Tovább
könyv
15%
7.70 € 6.54 €
könyv
15%
10.76 € 9.15 €
könyv
15%
9.24 € 7.85 €
könyv
15%
9.22 € 7.84 €
könyv
15%
9.09 € 7.73 €