eKönyv segédlet

Mi az e-könyv? Milyen formátumban kapom meg
a megvásárolt kötetet?

Az eKönyv ritkán pdf, leggyakrabban egy olyan .epub vagy .mobi kiterjesztésű fájl, mely egy könyv (publikáció) szövegét és illusztrációit a nyomtatott könyv megjelenéséhez nagyon hasonló módon mutatja meg. Az eKönyv tehát szerkesztett, ellenőrzött, befejezett mű, amelynek van címoldala, tartalomjegyzéke, fejezetbeosztása, lábjegyzetei stb., a szöveg megjelenése pedig a megszokott könyvszerű, könnyen olvasható formát mutatja. Az e-könyvolvasó készülék megjelenítőjén látható és lapozható oldalak kinézete a nyomtatott könyvet utánozza.

Az epub formátum egy nemzetközi ekönyv szabvány, képernyőn való olvasásra optimalizálva. Ez a formátum lehetővé teszi a betűméretek változtatását, különböző méretű képernyő alkalmazását, ezért optimális megoldás kis képernyőn való olvasásra is. Az epub formátumot a szemkímélő e-ink technológiát használó ekönyvolvasókon (pl. Koobe, PocketBook), okostelefonokon (iPhone, androidos készülékek) iPaden és egyéb tableteken, valamint személyi számítógépen tudod olvasni.

A mobi a Magyarországon igen elterjedt Kindle készülékek szabványformátuma. Ezek a készülékek szintén e-inkes, szemkímélő technológiát használnak.

A pdf a személyi számítógépekre és laptopokra optimalizált formátum. Korlátozottan (pl. nem lehet nagyítani) az ekönyvolvasók is képesek megjeleníteni.

Bookline Reader: Ingyenes ekönyvolvasó alkalmazás

Vágd zsebre a könyvespolcod

Mostantól bármerre jársz, saját e-könyvtárad mindig kéznél lehet – akár okostelefonon, akár tableten, e-könyv olvasó eszköz nélkül is!

Találd meg a következő olvasnivalódat

Böngéssz a legkedveltebb Bookline e-könyvek sikerlistáján vagy újdonságaink folyamatosan frissülő oldalán! A bookline reader letöltése után már azonnal olvashatod is kedvenceit!

Funkciók:

 • - Bookline felhasználói belépést követően, a Bookline-nál korábban vásárolt e-könyvek azonnali elérése
 • - az eszközön elérhető epub file-ok (e-book formátum) automatikus beolvasása
 • - a letöltött könyvek offline (kapcsolat nélküli) olvasása
 • - folyamatosan frissülő e-könyv újdonságok, sikerlista és szerkesztői ajánlatok a Bookline-tól
 • - olvasott e-könyvek értékelése és megosztása
 • - betűméret/margó beállítás
 • - keresés a könyv teljes tartalmában, a könyvjelzők mentése
 • - lapozás oldal- vagy függőleges irányban
 • - beépített fényerő állítás
 • - “Cover Look” árellenőrző funkció

Miért a bookline reader?

A bookline reader egy e-könyv-olvasó alkalmazás, amely segítségével epub formátumú e-könyvek olvashatóak, és a Bookline-nál elérhető e-könyvek napról-napra bővülő kínálatából lehet válogatni, vásárolni és rögtön letölteni.

Mik az e-könyvek előnyei?

Az ekönyvek a hét minden napján, napi 24 órában vásárolhatóak. Mindenhol elérhetők a világon, és rövid idő telik el a rendelés és az olvasás között. Az eKönyv olvasók olyan előnyöket nyújtanak, amit a nyomtatott könyvek nem. Például beállíthatod a betűméretet, ahogy neked leginkább megfelel, több könyvjelzőt hozhatsz létre. Ezáltal a könyv egy interaktív médiummá válik.

Kis helyen több száz, vagy akár több ezer ekönyvet is tárolhatsz és vihetsz el magaddal bárhova.

Az e-könyv-vásárlás menete

 • Tedd kosárba a kiválasztott eKönyveket, majd kattints a fizetés gombra.

 • Letölthető termékek esetében rendszerünk csak bankkártyás, illetve mobilfizetéses fizetési módot kínál fel. Amennyiben egyéb termékeket is szeretnél vásárolni, kérjük, hogy azokat külön rendelésben szíveskedj megrendelni.

 • A fizetést követően hamarosan, legfeljebb 4 órán belül rendszerünk e-mailben tájékoztat az eKönyv elérhetőségéről, de az E-könyveim menüből már szinte azonnal letöltheted.

 • A könyv a későbbiekben a bookline.hu oldalra történő bejelentkezést követően az E-könyveim menüpont alatt tölthető le, az e-könyvolvasó készüléked számára optimális formátum ikonjára kattintva.

Hogyan olvassak e-könyvet?

 1. E-könyv-olvasón:

  Ha Kindle olvasód van, ami a mobi formátumot támogatja:
  a könyvek adatlapján, a borító mellett van egy „Letölthető formátumok” listája. Ha itt a mobit is megtalálod, akkor Kindle-ön is tudod olvasni a könyvet. A könyveket vásárlás után USB kábelen keresztül tudod feltölteni az e-könyv-olvasódra. (Kindle esetében, ha a készülék regisztrációjakor megadtad az e-mail-címed, a letöltött könyveket azon keresztül is el tudod küldeni a készülékedre.)

  Ha olyan olvasód van, ami az epub formátumot támogatja
  (pl.: Koobe, Nook, PocketBook, Hanlin, Bookeen stb.), a letölthető formátumok között keresd az epub opcót! A megvásárolt és letöltött könyveket USB kábel segítségével tudod feltölteni az olvasódra.

 2. iPaden vagy iPhone-on:

  válassz epub formátumú könyvet, és használd hozzá az iBooks alkalmazást, ami minden Apple eszközön előre telepítve van, tehát nem kell külön letöltened. Amikor ráböksz az epub formátumra, válaszd a „Megnyitás ezzel/Open with: iBooks” opciót! (Szükség szerint az FBReader és a Pocketbook alkalmazások is segítségedre lehetnek.)

 3. Ha androidos készülékkel rendelkezel

  (telefon, tablet stb.) rendelkezel, töltsd le a PocketBook vagy a Lithium alkalmazást, vagy használd, a készülékeden valószínűleg már előre telepített Google Play Books alkalmazást. Vásárolj epub formátumú e-könyvet, és már olvashatsz is!

 4. Windows mobilon az alábbi ingyenes alkalmazásokat ajánljuk:


  • Freda epub ebook reader (epub formátumhoz)
  • FBReader (epub formátumhoz)
  • Amazon Kindle (mobi formátumhoz)
 5. Ha számítógépen (PC, MAC) olvasnád e-könyveidet,

  az alábbi ingyenes programok, alkalmazások bármelyikével megteheted ezt:

  • Calibre
  • FBReader
  • Google Play Books (PC és gmail fiók szükséges hozzá, viszont nem kell telepíteni semmilyen programot)
  • Adobe Digital Editions (Adobe ID létrehozása szükséges hozzá)


FONTOS! A vásárlás, letöltés előtt feltétlenül győződj meg arról, hogy az eKönyv olvasó eszközöd milyen formátumot támogat!
Miután megrendelted webáruházunkban az elektronikus tartalmat, kapni fogsz egy e-mail-t, amely a megvásárolt tartalmak letöltéséhez oldalunkra navigál téged.

Leggyakoribb kérdések

Ha megveszek egy könyvet, hányszor tölthetem le?
A megvásárolt e-könyvek korlátlan számban és bármikor letölthetőek belépés után az „E-könyveim” menüből.

Mit jelent az oldalszám a könyv adatlapján?
Ha rendelkezésünkre áll, a könyv papírverziójának oldalszámát szoktuk megadni viszonyítási alapnak, a különböző eszközök ugyanis eltérő terjedelemben jelenítik meg a kiadványokat, valamint a betűméret módosításai is megváltoztatják az aktuális oldalszámot. Ha nem áll rendelkezésre papírváltozat, akkor a kiadó által javasolt oldalszámot tüntetjük fel.

Ki lehet nyomtatni az e-könyveket, illetve lehet-e másolni őket?
Bár az e-könyvek titkosított fájlok, szabadon nyomtathatóak és másolhatóak. A nálunk vásárolt e-könyveket az enkriptált egyedi tranzakcióazonosító és a vásárló nevének a kötetben való rögzítése védi attól, hogy tömeges másolással esetleg illetéktelen kezekbe kerüljenek.
(A szerzők és kiadók nevében ezúton is köszönjük, hogy a legális példányok terjesztésével nem élnek vissza vásárlóink.)